Access Bars: meer rust in je hoofd en in je lijf

Heb je een heftige periode achter de rug en kun je wel wat rust in je leven gebruiken? 

Heb je er al zoveel over gepraat en ben je dat wel een beetje zat? 

Wil je niet zelf actief aan de slag, maar liever relaxt en passief de verandering ondergaan?

Ben je niet zo in verbinding met je lijf als je zou willen?

Houd je thuis en op je werk alle ballen hoog en voel je dat het de hoogste tijd is om voor jezelf te kiezen?

Ik kan je helpen!

Ontladen en weer opladen!

Access Bars, vaak afgekort als de “Bars”,  is een ongelooflijk dynamische techniek die nuttig is voor o.a. het verminderen van stress, depressie, angst, het stoppen van het ‘gemaal’ in je hoofd en het verbeteren van slaap. Maar naast de diepe ontspanning die dit proces verzorgt, biedt het ook dynamische verandering op alle vlakken van het leven.

Het proces ziet er in eerste instantie misschien uit als een drukpunten- of hoofdmassage, maar dit proces werkt anders dan dat…Het is een slim ontladingssysteem voor alle spanning die je bij je draagt, die ‘vast zitten’ en je waar niet vanaf lijkt te kunnen komen.

Wat zijn de BARS?

De naam ‘Bars’ is te vertalen als ‘banen’ of als ‘tralies’ en is een verzamelnaam voor een 32 punten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Daarin ligt de elektrische lading van alle gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen en overtuigingen die je ooit hebt gehad als patroon opgeslagen.

Door deze specifieke punten door lichte aanraking te activeren, wordt de ‘lading’ van overtollige gedachten, overtuigingen, oordelen en standpunten opgeruimd, zodat er meer ruimte gecreëerd wordt voor nieuwe mogelijkheden. Het verandert de hersengolven en de elektrisch functioneren van de hersenen.

Dit valt te vergelijken met een ‘defragmentatie’ van de harde schijf van je computer. Het ‘verwijderen’ van oude ‘bestanden’ en ongebruikte ‘programma’s’ die ruimte opnemen en je energie systeem zwaar en overladen maken.

Wat gebeurt er wetenschappelijk en cellulair gezien?

Het ontvangen van een Access Bars sessie verandert het elektrisch functioneren van de hersens en het lichaam, ten goede.

Wetenschappelijk hersenonderzoek wijst uit dat de hersengolven van Beta naar Alpha door naar Theta bewegen. Dit is de staat van diepe ontspanning, waardoor er toegang mogelijk is tot gedragspatronen, vastgezette geloofsovertuigingen en meningen die je huidige leven bepalen. De vermindering van stress heeft een ongelofelijk positief effect hierop.

Verder laat onderzoek zien, dat de vorm van de cellen meer ovaal wordt als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties, wat de eerste stap is naar ongemak of ziekte. Wanneer je je Bars laat nalopen verlicht dat dit effect, zodat de cellen weer hun natuurlijke bolvorming kunnen aannemen en zo meer gemak voor het lichaam verzorgen.

Hoe gaat een Access Bars-sessie?

Tijdens een Access Bars-sessie ben je gewoon volledig aangekleed, wel moeten je schoenen uit en horloge af. Het kan namelijk voorkomen dat je horloge ermee stopt als je het om houdt tijdens de sessie. Om de Bars te ontvangen, ga je liggen op een massagetafel of zitten in een luie fauteuil. Bij kinderen gebruik ik vaak een zitkussen. Het moet vooral gemakkelijk, comfortabel en relaxt zijn. De gever gaat aan het hoofd van de ontvanger zitten en begint met de behandeling. Bij volwassenen duurt een sessie meestal 60-90 minuten. De Bars runnen bij kinderen gaat sneller. Zij kunnen zelf vertellen wanneer ieder punt voldoende aandacht heeft gehad. Bij baby’s gaat het nog sneller.

Hoe vaak?

Dat is geheel aan jou. Het kan dagelijks, één keer per week of af en toe. De meeste mensen willen iedere week.

Wat zijn de voordelen van Access Bars?

Veel mensen zeggen dat ze na afloop van een Access Bars-sessie meer ruimte in hun hoofd voelen, alsof het schoongemaakt is. De rust en innerlijke vrede die je krijgt na een sessie is vergelijkbaar met het zen-gevoel na een meditatie. Het verschil is dat het verstand tot rust wordt gebracht, zonder dat het jou zelf inspanning kost. Hetzelfde effect als meditatie maar nu veel gemakkelijker.

In het slechtste geval zal je het gevoel hebben alsof je net een heerlijke massage gehad hebt. In het beste geval kan je hele leven met gemak veranderen in een grotere mogelijkheid.

Fysieke en mentale problemen kunnen al na één Access Bars-sessie veranderd zijn.

Het daadwerkelijk opmerken van resultaat en verandering kan zich tot over ongeveer drie tot vier weken uitwerken.

Mooie resultaten!

In principe is Access Bars voor iedereen. Zowel volwassenen als kinderen kunnen er veel baat bij hebben. Ik hoor regelmatig van ouders, o.a. van kinderen met hoogsensitiviteit, ADHD, ADD, Autisme en zelfs leerproblemen, dat kinderen rustiger en meer ontspannen zijn. Dat ze de lat minder hoog voor zichzelf leggen, gemakkelijker in de omgang worden en beter kunnen omgaan met lastige situaties. De ontlading maakt dat kinderen gemoedelijker worden, dat ze meer de verbinding aangaan en meer genegenheid gaan tonen. Dat heeft weer een positieve uitwerking op het vergroten van zelfacceptatie, veerkracht en weerbaarheid. Zelfs bij pasgeboren baby’s, ouderen, mindervaliden en zwangere vrouwen zijn er veel positieve resultaten bekend.

Kan Access Bars iets of iemand kwaad doen?

Nee, beslist niet. Het kan ook niet verkeerd gegeven worden. Access Bars kan aan iedereen gegeven worden: van baby tot boven de 100 jaar oud!

Praktische informatie

De behandelingen vinden in de praktijk van Shiningkids in Voorschoten plaats.

De behandeling duurt 60 tot 90 minuten. 

Ik beveel minimaal 3 sessies aan voor optimaal resultaat. Bij afname van 3 sessies in één keer krijg je 10% korting.

Zelf ervaren? Via het formulier hieronder kun je je sessie boeken. Ik neem dan zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen.

 

Jij verdient het om de rust weer te voelen in jezelf!

Access Bars Kind t/m 16 jaar

1 sessie €60,00

Pakket van 3 sessies €162,00

De sessies vinden in principe onder schooltijden plaats in de praktijk van Shiningkids.

Behandeling op locatie is in overleg mogelijk.

Totaal: € -

Access Bars Volwassene

1 sessie €85,00

Pakket van 3 sessies €225,00

De sessies vinden in principe onder schooltijden plaats in de praktijk van Shiningkids.

Avondsessies zijn alleen mogelijk op locatie (zie daarvoor de desbetreffende tarieven).

Totaal: € -

Access Bars op locatie

1 sessie €100,00

Pakket van 3 sessies €275,00

(binnen een straal van 10 km vanaf de praktijk gerekend)

Totaal: € -

Pin It on Pinterest