Even voorstellen

Wie ben ik?

Mijn naam is Annemiek Wils. Ik ben getrouwd en samen met mijn man zijn wij de ouders van onze twee adoptiekinderen. Daarnaast ben ik sinds 2002 als leerkracht werkzaam in het onderwijs. Zowel in mijn werk als thuis heb ik te maken met gevoelige kinderen. Kinderen die snel uit het lood geslagen zijn, heel boos, angstig of in zichzelf gekeerd zijn. Dat brengt uitdagingen met zich mee. Als leerkracht, maar zeker ook als ouder. En daarmee begint eigenlijk mijn verhaal….

In 2010 kwamen onze twee zoons naar Nederland. Al vrij snel merkten we dat door alles wat ze in hun geboorteland mee hadden gemaakt, ze heel gevoelig waren. We zagen bij beiden een negatief zelfbeeld, het gebrek aan zelfvertrouwen, het korte lontje bij ons ene kind en de lichamelijke onrust bij ons andere kind.

Hoewel het laatste mij vooral triggerde, waren het vooral de woedeaanvallen die het flink zwaar maakte en die uit het niets leken te ontstaan. Het enorm snel tekort gedaan voelen, geen NEE kunnen verdragen en zichzelf veel minder waard voelen dan anderen, waren aanleidingen om het lontje bij ons kind te ontsteken. Zijn gevoeligheid voor onrechtvaardigheid leidde meerdere keren per dag tot enorme woedeaanvallen.

De uitbarstingen werden rond zijn 6e jaar helaas steeds heftiger en fysieker, zodat ik regelmatig met mijn hele gewicht bovenop mijn kind moest gaan liggen. Hij spuugde dan mijn hele gezicht onder en vuurde de ergste verwensingen op me af. Het was een heftige tijd en het had op ons hele gezin veel impact. Het putte ons enorm uit en we werden er allemaal verdrietig van. ER MOEST IETS VERANDEREN…

Onze zoektocht ging zowel langs reguliere als alternatieve hulp, maar het bracht geen blijvende verandering. En toch… (ik weet niet waar het vandaan kwam) heb ik altijd geloofd dat we een uitweg zouden vinden en dat er een oplossing zou komen. Ik ging me steeds meer verdiepen in wat er gebeurt in het brein wanneer een jong kind stress ervaart.

Ik leerde dat een hoge mate van gevoeligheid gedrag oplevert wat eigenlijk helemaal niet bij het kind past. Als een gevoelig kind onder stress komt te staan, gaat het in de spagaat. Het kan zich emotioneel en lichamelijk niet meer in de hand houden. Dit heeft veel gevolgen voor het zelfbeeld, het zelfvertrouwen en de interactie met de omgeving. Maar ook voor relaties, carrière en gezondheid op latere leeftijd als er niets verandert.

Ik besloot zelf opleidingen en cursussen te volgen en begreep steeds beter wat er aan de hand was. Ik kreeg tools in handen om bij onze jongens daadwerkelijk de stress te verminderen, gedragspatronen om te buigen en aan hun zelfvertrouwen en zelfbeeld te werken. Maar ik ging het ook van een andere kant bekijken en merkte dat de manier waarop ik zelf reageerde een hele belangrijke factor was in het geheel. Ook daar was werk aan de winkel.

Op school herkende ik steeds meer kinderen met soortgelijk gedrag. Faalangstige kinderen die enorm aan zichzelf twijfelen, kinderen die zich anders voelen dan anderen of juist kinderen die de regie niet uit handen willen geven en die met hun hakken in het zand gaan. Ik herken hun gevoeligheid, de spagaat waarin ze terecht komen en de wanhoop die ontstaat bij ouders. Dat heeft me doen besluiten om  ook hen te helpen. De impact van prikkels, de spanningen die flink hoog kunnen oplopen én het gedrag wat daaruit voort komt… het kan écht anders!

Waar ik voor ga:
Gevoelige kinderen die zelfverzekerd zijn, tegen een stootje kunnen en zichzelf accepteren zoals ze zijn: prima en okay! En naast hen ontspannen ouders, die weer relaxt opvoeden en alle ballen gemakkelijk in de lucht houden. Hoe mooi zou het zijn als dat voor jou en jouw kind ook realiteit wordt? Het is mogelijk en ik wens het jullie van harte toe!

Met de diverse opleidingen die ik gevolgd heb, heb ik inmiddels de nodige certificeringen gehaald:

Master Hypnotherapeut

Master SEN (Special Education Needs)

IEMT Practitioner

Practitioner Mesmerisme

Practitioner Magnetisme

Luisterkindwerker

Alle kennis en ervaringen die ik tot mijn beschikking heb, staan uiteraard ter beschikking van al mijn cliënten.

Als ik Annemiek zie word ik vrolijk. Annemiek heeft energie. Ze is altijd op zoek naar verbinding, ze gaat actief op zoek naar deze tussen mensen tot stand te brengen. Hierbij heeft ze oog voor mogelijkheden, zonder de moeilijkheden te vergeten. Ze is origineel en kan denken buiten de kaders. Bij Annemiek mag je zijn zoals je bent. Een fijn mens.

Mieke Speelman

Annemiek is een fijn, warm mens waarbij je direct een warm gevoel krijgt. Je voelt je meteen op je gemak. Annemiek coacht op een heel prettige manier. Met veel respect dringt ze door tot voorbij de comfortzone, op zo’n manier dat het uitnodigt om door te willen gaan. Het gaat heel natuurlijk zonder voorgeprogrammeerd te zijn.
Door haar levenservaring en levenswijsheid op veler gebied met daarnaast de verdiepingen middels diverse opleidingen maakt haar de ervaringsdeskundige met een gouden hart waar kinderen en volwassenen hun plek in deze wereld leren vinden en begrijpen.

Antoinette Uytdewilligen

Annemiek heb ik bijna 20 jr geleden op de Pabo ontmoet. In een notendop hoe ik haar ken: energiek, sensitief, doortastend, krachtig, respectvol, constructief, cooperatief, emotioneel, intelligent, gedreven, volhouder. Fijne vriendin waarbij ik me altijd op mijn gemak voel, humor en inhoud!

Marianne Wohrmann

Ik voelde me snel heel vertrouwd bij jou, daardoor kon ik ook gemakkelijk in hypnose, denk ik. Er is veel veranderd na de sessies. Ik merk dat ik veel rustiger reageer op het gedrag van mijn zoon. Voorheen was ik snel geïrriteerd, maar nu kan ik heel kalm blijven, zonder echt moeite ervoor te doen. Ik voel me daardoor nu een betere en lievere moeder voor mijn zoon. De sfeer in huis is nu zoveel gezelliger!

Veel dank daarvoor!

Lilly, 42 jaar

Ik zag bij ons thuis hoe je in gesprek ging met ons dochtertje van 6. Zij durfde al weken niet in haar eigen kamer te gaan slapen. Geen idee wat je hebt gedaan, maar sindsdien slaapt ze als een roos én in haar eigen bed! We komen nu allemaal aan een goede nachtrust toe. Heerlijk!

Dank!

Claire, 38 jaar

Dank je wel voor alles wat je voor ons gedaan hebt! Wij begrijpen ons zoontje nu veel beter. Fijn om te zien dat hij nu veel minder boos en opstandig is. 

Lieve groet!

Shirley, 25 jaar

Het is mijn missie om gevoelige kinderen en hun ouders weer in rustig vaarwater te brengen, zodat ze samen een stralende toekomst tegemoet kunnen gaan.

Jij kunt de situatie voor jouw kind veranderen!

Schrijf je in en je ontvangt mijn kennis en tips.

[activecampaign form=3]

In mijn praktijk Shiningkids help ik gevoelige kinderen én hun ouders.
Door rust, veiligheid en verandering te brengen wordt het mogelijk om samen weer een stralende toekomst tegemoet te gaan.
Ik werk op locatie en kom dus naar jullie toe. Jouw kind kan in zijn/haar eigen vertrouwde omgeving blijven,

Wil je ook 5 POWER tips ontvangen,
waarmee je jouw gevoelige kind meer zelfvertrouwen kan geven?

Schrijf je dan hier in voor mijn gratis webinar!

Pin It on Pinterest