In deze nieuwspost geef ik jullie een inkijkje achter de schermen van Shiningkids en deel ik wat er de afgelopen dagen aan interessante zaken voorbij is gekomen. Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen!

Wat gebeurde er afgelopen week

 • Dinsdag was het zover: we mochten met z’n vieren aanschuiven bij het diner van de Rotary Club in restaurant De Gouden Leeuw. Na het eten was het tijd voor serieuze zaken. De jongens hielden hun presentatie over de rootsreis die we in november 2016 hebben gemaakt. Spannend hoor, maar ze waren er helemaal klaar voor! Duidelijk vertelden ze hoe het leven in Haïti is, hoe de reis voor hen was en hoe ze het logeren op de school bij Marijke Zaalberg hebben ervaren. 
  Beide heren hebben het super goed gedaan! We zijn ontzettend trots op ze! Super leuk dat Marijke Zaalberg ook aanwezig was. Ook zij heeft veel verteld over de school, de situatie qua onderwijs in het land en alle projecten die al gerealiseerd zijn en nog op de planning staan. De aanwezigen stelden kritische vragen, geen probleem voor Marijke. Zij weet als geen ander hoe het is en wat nodig is om de boel draaiende te houden. Het blijft indrukwekkend wat Marijke en de stichting “Naar school in Haïti” in 20 jaar tijd hebben neergezet.
 • Wij zijn intussen druk bezig allerlei ludieke acties te bedenken om geld in te zamelen, zodat er 5 leerkrachten opgeleid kunnen worden én computers aangeschaft kunnen worden.
 • Afgelopen vrijdag hielden Lenneke van der Aart en ik onze lezing in Het Knooppunt over “Emotionele veerkracht bij kinderen”. Een zaaltje vol ouders luisterden naar de informatie die wij met hen deelden. Fijn om hen weer wat verder te helpen met onze tips en inzichten. Dank je wel, Lenneke van der Aart van Kinderpraktijk Mimosa voor de fijne samenwerking! 
 • Ook vandaag (zondag) stond in het teken van Haïti. In Zwolle organiseerde de stichting “Naar School in Haïti” de jaarlijkse ontmoetingsdag. Leuk om weer oude bekenden te ontmoeten, de kinderen samen te zien spelen en verhalen uit te wisselen. Vanmiddag hebben de kinderen met de sponsorloop weer een mooi bedrag opgehaald waar men 3 watertanks voor kan kopen. Dank aan alle familieleden en vrienden die ook onze jongens weer gesponsord hebben! 

Wat staat er op de planning?

 • Nu de jongens wat groter worden en even alleen thuis kunnen blijven, wordt het wat gemakkelijker om samen weer wat te gaan ondernemen. Dus… We gaan weer salsadansen! Yes! Toen de jongens in 2010 bij ons kwamen, hadden we al wat salsa cursussen gedaan. We hebben er toen voor gekozen om te stoppen zodat we alle tijd hadden om aan elkaar als gezin te wennen. Inmiddels zijn we 9 jaar verder en lassen we bewust meer “WE”-tijd in voor ons tweetjes. Voor de jongens ook een goed voorbeeld, toch?
 • Afgelopen week begonnen met de cursus Spirituele bewustwording en ontwikkeling bij Nieuwetijds Opleidingen in Zoetermeer o.l.v. Rob Braam en Yvonne Riem. Weer thuiskomen voor mij hoor! 
 • Mijn volgende webinar zal op woensdag 10 april om 21.00 uur zijn. Wil je het bijwonen? Meld je dan hier aan.

Mijn posts

De link van mijn eigen post deze week

Wat verder voorbij kwam

 • Het gaat écht niet de goede kant op… Zowel in onderwijsland als in jeugdzorgland
  Groepen waar geen juf of meester meer voor gevonden wordt en waar kinderen afscheid van elkaar moeten nemen om vervolgens op een andere school het schooljaar af te kunnen maken. Hoe ontzettend jammer is het als je na al die jaren op je eigen school niet eens de eindmusical kan doen met je eigen groep?En kinderen die maandenlang moeten wachten op psychische hulp en daardoor nog verder in nood komen. Ouders die op hun tenen lopen en vechten voor hun kind… Ik vrees dat het einde nog lang niet in zicht is…
  Persoonlijk denk ik dat we aan de vooravond staan van grote hervormingen en dat onderwijs en zorg behoorlijk op de schop zal gaan. Op zich een positieve ontwikkeling, helaas zal het ten koste gaan van heel veel kinderen en zal het lang duren voordat er weer een solide systeem staat. De uitspaak: Kinderen zijn de toekomst, wordt wel heel onzeker… 

Tot volgende week!

Pin It on Pinterest